Polestar kommer att sätta Polestar Precept i produktion

Här diskuterar vi nyheter och annat
Användarvisningsbild
Sebastian
Redaktionen
Inlägg: 195
Blev medlem: tor 28 feb 2019, 21:44

Polestar kommer att sätta Polestar Precept i produktion

Inlägg av Sebastian »

Polestar Precept kommer att byggas och produktutvecklingsarbetet är i full gång

Polestar bygger vidare på sitt hållbarhetsarbete

Ny toppmodern produktionsanläggning planerad
Peking, Kina – Polestar bekräftar nu att man kommer börja producera Polestar Precept. När bilen visades upp för första gången tidigare i år var det inte som en konceptbil, utan en manifestation för att illustrera varumärkets framtidsvision.

Polestar Precept var ett sätt att ge en försmak av den framtida designinriktningen för det svenska elbilsprestandamärket och dessutom visa på Polestars ambitioner av användandet av innovativ digital teknik och hållbara material, inifrån och ut.

”’Fantastisk. Spektakulär. Banbrytande. Den här bilen vill vi se på vägarna!’ – skrev media om Polestar Precept och konsumenterna höll med och sade, ’Den vill vi ha’, så vi bestämde oss för att bygga Precept,” säger Thomas Ingenlath, VD för Polestar.

”Konsumenterna vill se förändringar inom bilbranschen – inte bara drömmar. Precept blir nu ett ännu tydligare ställningstagande och vi åtar oss att minska både våra bilars och vår verksamhets miljöpåverkan. Målet måste vara att nå full klimatneutralitet, även om jag inser att det är ett långsiktigt mål.”

Interiören i Polestar Precept inkluderar flera olika hållbara material – inklusive återvunna PET-flaskor, fiskenät och kork. Ett linbaserat kompositmaterial, utvecklat av den externa partnern Bcomp Ltd, återfinns i många interiördetaljer och även i vissa yttre delar av bilen. Polestars ambition är att inkludera så mycket som möjligt av detta hållbarhetstänk i produktionen.

Samtidigt som produktutvecklingen pågår för fullt, bekräftar Polestar att de kommer att producera Polestar Precept i Kina – där en ny produktionsanläggning kommer att byggas. Målet är att säkerställa att anläggningen blir koldioxidneutral och en av de mest intelligenta och uppkopplade bilproduktionsanläggningarna i världen.

Det klimatpositiva arbetet startades i och med öppnandet av Polestars ursprungliga tillverkningsanläggning i Chengdu, där Polestar 1 produceras. Polestar Production Center invigdes 2019 och blev den första LEED Gold-rankade bilproduktionsanläggningen i Kina. Anläggningen drivs med 100 procent förnybar energi.

”Kina är en av Polestars hemmamarknader och vi stödjer den strävan efter ökad hållbarhet som finns här”, fortsätter Thomas Ingenlath vid sin presentation under Beijing International Automotive Exhibition 2020. ”Med den nya fabriken kommer vi återigen att höja ribban och sträva efter att producera den mest avancerade, elektriska premiumbilen i Kina med lägst koldioxidavtryck.”

Källa: https://www.polestar.com/se/press/press ... produktion
Polestar Club Sweden
Redaktör