Hur planerar ni att hantera laddning på långresa?

Här diskuterar vi laddning utav bilarna
Ferro94
Inlägg: 33
Blev medlem: tis 21 jan 2020, 10:40

Hur planerar ni att hantera laddning på långresa?

Inlägg av Ferro94 »

Tänker att det här med laddning när man inte är på hemmaplan är ett intressant ämne att diskutera. Inte minst för att tipsa varandra.

Ionity har lagt sig på en prislapp som motsvarar en riktigt törstig bensinbil. Teslas Superchargers funkar bara för Tesla. Halvklent med andra ”riktiga” snabbladdare i Sverige än så länge.

Så en intressant fråga är hur ni som beställt/tänker beställa en PS2 resonerar med laddning när ni är på resande fot? Hur gör ni övriga med elbil som inte kör Tesla?
Tesla S100D Obsidian Black, levererad i okt-18
Tesla S90D Pärlvit, levererad i dec-15 (SÅLD)
Reserverat Polestar 2

Användarvisningsbild
jgb
Inlägg: 41
Blev medlem: fre 22 nov 2019, 11:28

Re: Hur planerar ni att hantera laddning på långresa?

Inlägg av jgb »

Teslas laddnätverk är, enligt mig, ett av de starkaste argumenten för Teslan, ändå har jag beställt en Polestar 2 pga ett antal andra faktorer. Jag tror dock inte det kommer att blir ett så stort problem att resa långt med den. Det kommer att krävas lite mer planering, men å andra sidan är min familj alltid sugen på pauser så jag tror nog vi ska lösa det.

Jag tycker Ionitys nya priser är alldeles för höga men de har även fått för mycket publicitet. I Sverige har Ionity tio laddplatser med sex till under uppbyggnad. Bee har drygt 100, Charge & Drive och InCharge har också något liknande. De laddarna är vanligtvis inte så kraftfulla som Ionitys, oftast 50 kW, men varje gång vi tar en paus brukar det gå allra minst en timme, oftast mer. Så om det bara finns en laddare tillgänglig lär det nog fungera med stopp vid t ex McDonalds eller Max. Skulle det vara riktig kris får jag väl helt enkelt bita i det sura äpplet och betala Ionitys priser. Det kommer dock alltid vara nödlösningen.

JimmyPolestar
Inlägg: 3
Blev medlem: fre 11 sep 2020, 20:25

Re: Hur planerar ni att hantera laddning på långresa?

Inlägg av JimmyPolestar »

Hej
Jag gjorde en lång tripp i helgen mellan Katrineholm och Ystad ca 53 mil enkel. Jag laddade på Ionity och hade en total ladd tid på 44 minuter. Jag gjorde 2 korta stopp istället för ett längre.

Håller med att Ionity är dyrt, min kostnad fram och tillbaka vara 1000kr plus det jag laddade vid start av resan. Men för mig är det värt det dom gånger man åker på långresor, då det fungerade riktigt bra.

PJW
Inlägg: 72
Blev medlem: mån 25 nov 2019, 10:36

Re: Hur planerar ni att hantera laddning på långresa?

Inlägg av PJW »

Hittar ni någon som ger lägre pris på IONITY än ChargePoint nu. 6,97kr nu? Maingau har höjt priset.

PJW
Inlägg: 72
Blev medlem: mån 25 nov 2019, 10:36

Re: Hur planerar ni att hantera laddning på långresa?

Inlägg av PJW »

Fortums laddare i Kristinehamn testad. Laddade i 13 minuter snittladdningsfart 104kw. Priset högs överkomliga 1,5kr/kw. De debiterar 2,5kr/min så det är ju lite lotteri.

Skriv svar