PS2 på eCarExpo - First impressions

Här diskuterar vi Polestar 2
Ferro94
Inlägg: 33
Blev medlem: tis 21 jan 2020, 10:40

PS2 på eCarExpo - First impressions

Inlägg av Ferro94 »

Besök på eCarExpo idag och såg PS2 för första gången i verkligheten. En kort summering av mina intryck:

- Oerhört intresse bland besökarna för PS, mest 2:an förstås då den tilltalar en bredare publik. Både spekulanter och konkurrenter köade för en provsittning. Tesla i montern bredvid hade betydligt glesare.

- Designen är lyckad. Märks att VD inte är tekniker utan just designer. Den ”tar för sig”. Kraftfull utan att bli svullig (som vissa tyska fossilkonkurrenter). Följsam utan att bli mesig. Känns rätt unik i sin utstrålning. Sjukt snygg, helt enkelt. Givetvis min alldeles subjektiva uppfattning...

- Bra känsla på finish o detaljer invändigt. Premium. De visade en äldre prototyp och en nyare och viss skillnad kände man. Slutprodukten lär vara ännu snäppet vassare.

- Stilren och avskalad förarmiljö. Stolar i världsklass. Lätt att hitta en bra ställning. Man känns tight med bilen. Blir säkert lika trevlig att köra som motorpressen skriver. Mittkonsolen kanske onödigt hög? I alla fall OVANLIGT hög...

- Baksätet är OK... men inte mer. 2 normalstora sitter riktigt bra. 3 personer funkar... Inte på bilsemester, men som transport till och från under någon timme. Långa personer (190+) slår i taket, framför allt på ytterplatserna. Framsätet sitter nära golvet, så inte massor med plats för fötterna där bak. Kardantunneln (som innehåller batterier) känns ovan och förlegad för mig som kommer från en Tesla med helt platt golv. Men som sagt, OK och säkert inte sämre än annat i klassen. Sköna (hårda) säten.

-Bagaget är inte jättestort, men det beror givetvis på vad man är van vid. Känslan var att det är just höjden som saknas lite men det har såklart med batteripacket i bottenplattan att göra. Bra dock med sportback, för det gör verkligen skillnad. Lär funka klockrent i 90% av fallen för de flesta, och på fjällenresan får man väl slänga på en takbox. En golfbag (två?) ska få plats enligt PS personal som fanns i montern. Och så går det ju att välja till dragkrok...

- Helhetsintrycket är på topp. Betydligt fler plus än minus och de få jag hittar kan jag nog leva med (eller ljuga bort för mig själv). Största frågetecknet är hur Polestar kommer att lyckas med att erbjuda snabb laddning när man är på resande fot...? Varför inte första märke som förhandlar till sig möjligheten att använda Teslas Superchargers? Givetvis till ett högre pris per kWh än Teslabilarna eftersom Tesla tagit initialkostnaden, men ändå... Det vore pricken över i och står högt på min önskelista.

- Besökte givetvis även andra montrar. Förvånansvärt låg kunskap om elbilar hos många av de etablerade märkena (givetvis inte alla). Fick till och med frågan i en monter om jag var intresserad av nya XX (bensin).
”Så slipper du krångla med det där med laddning...”.
Hur bemöter man ens det???

Jag har ännu inte bestämt om jag ska trycka på beställ-knappen. Får sova på saken och kommer förmodligen vara lika ambivalent imorgon. Men idag kom jag en bit framåt i beslutsprocessen. Det närmar sig...
Tesla S100D Obsidian Black, levererad i okt-18
Tesla S90D Pärlvit, levererad i dec-15 (SÅLD)
Reserverat Polestar 2

PJW
Inlägg: 72
Blev medlem: mån 25 nov 2019, 10:36

Re: PS2 på eCarExpo - First impressions

Inlägg av PJW »

Var och tittade i lördags också. Trevlig ombonad känsla tycker jag. Bör definitivt räknas som 4 sitsig. Mittensätet bak är bara ett nödsäte.
Baksätet passar åtminstone mig betydligt bättre än Tesla 3 lite trångt för fötterna men det kunde avhjälpas om man höjde framstolen lite. Tycker även att den känns gedignare i detaljerna men det är ju förstås helt subjektivt.
Bagaget är det stora frågetecknet. Synd att de inte hade lite olika väskor på plats så man kunde få en bättre uppfattning ffa om höjden.
Att de inte har en 40-20-40 lösning av att fälla baksätet är dåligt tycker jag. Hade underlättat packning avsevärt.
Frambagaget är konstigt litet. Borde ju gått att göra större kan jag tycka.
Har en liggande beställning och jag tror inte att jag ångrar mig. Men en backbox blir nog nödvändig.

PJW
Inlägg: 72
Blev medlem: mån 25 nov 2019, 10:36

Re: PS2 på eCarExpo - First impressions

Inlägg av PJW »

Personalen på plats kunde inte svara på om den stora luckan i bagaget lätt gick att ta ur. Skulle ju göra en hel del för möjligheten att maximera bagageutrymmet vid långfärder. Är det någon som vet hur det är?

Ferro94
Inlägg: 33
Blev medlem: tis 21 jan 2020, 10:40

Re: PS2 på eCarExpo - First impressions

Inlägg av Ferro94 »

PJW skrev:
sön 09 feb 2020, 12:29
Att de inte har en 40-20-40 lösning av att fälla baksätet är dåligt tycker jag. Hade underlättat packning avsevärt.
Ja, det hade varit riktigt värdefullt, speciellt med tanke på att mittenplatsen bak är i klenaste laget. Tar man bort hatthyllan sväljer bagaget hyfsat, och med mjuka väskor tror jag att det funkar för de flesta. Problemet blir om man har 3 "kantiga" resväskor av lite size. Då måste man fälla sätet bakom föraren (den lilla delen) = räkna inte med några längre resor med 2 vuxna bak.
Tesla S100D Obsidian Black, levererad i okt-18
Tesla S90D Pärlvit, levererad i dec-15 (SÅLD)
Reserverat Polestar 2

Skriv svar